Skip to main content
MEDICAL

Bariatrie

Îmbunătățiți succesul programelor de control al greutății.

De ce este analiza compoziției corporale un instrument eficient pentru programele de bariatrie?

Compoziția corporală este esențială pentru înțelegerea componenței fiziologice a pacientului și pentru ghidarea terapiilor țintite pentru a spori succesul programelor de management al greutății. Dispozitivele InBody sunt non-invazive și convenabile, ceea ce îl face instrumentul ideal de implementat în practica clinică. Testul InBody oferă rezultate cuprinzătoare care pot fi folosite pentru a educa și implica pacientul, precum și pentru a urmări îmbunătățirile sănătății pe parcursul intervențiilor pacientului.

În mai puțin de 60 de secunde, testul InBody oferă măsurători ușor de înțeles, precise și obiective pentru a evalua riscurile pentru sănătate și a monitoriza progresul. Profesioniștii bariatri pot folosi InBody pentru:

– Evaluați echilibrul mușchi-grăsime și grăsimea viscerală pentru evaluări complete ale riscurilor pentru sănătate
– Identificați dezechilibrele fluide legate de inflamație sau boala de bază
– Monitorizați modificările pentru a determina eficacitatea tratamentelor și ghidați în continuare recomandările de sănătate pentru a asigura succesul pe termen lung

„…minimizarea pierderii de masă slabă este un aspect important de sănătate și siguranță pentru a menține puterea și funcția fizică și, de asemenea, pentru a maximiza rata metabolică bazală pentru menținerea greutății pe termen lung.”

 

Coleman și colab., 2015

„… procentul de grăsime corporală a fost recomandat pentru utilizare în cercetarea epidemiologică asupra adipozității, mai degrabă decât IMC și alte măsuri antropometrice”.

 

Kim şi colab. 2011

„Măsurătorile compoziției corporale pot oferi informații despre grăsime, conținut muscular și rata metabolică bazală, care pot fi folosite pentru programe de slăbire și urmăriri.”

Pan și colab., 2017

ANALIZA VISCERALĂ ȘI SEGMENTALĂ A GRĂSIMII

Evaluați distribuția grăsimii pentru a personaliza dieta și programele de exerciții fizice

Metodele actuale de evaluare a greutății corporale nu oferă o perspectivă asupra structurii fiziologice a pacientului, ceea ce poate limita personalizarea tratamentelor și intervențiilor. Compoziția corporală permite specialiștilor bariatrici să creeze planuri de tratament țintite pentru fiecare pacient în parte.

Evaluarea echilibrului dintre compoziția mușchilor și a grăsimilor permite specialiștilor să identifice mai adecvat riscurile cardiometabolice, precum și să identifice pe cei care poartă un dezechilibru în masa musculară și adipoasă. Pacientii cu masă musculară scăzută în combinație cu masa grasă în exces (obezitate sarcopenică) prezintă riscuri crescute pentru sănătate și necesită diferite programe de dietă și exerciții fizice pentru a preveni pierderea musculară și a îmbunătăți starea funcțională.

Distribuția masei de grăsime are, de asemenea, un impact asupra riscului pentru sănătate – Analiza segmentară a grăsimilor oferă o perspectivă generală mai bună asupra distribuției grăsimilor. Zona de grăsime viscerală oferă o indicație a grăsimii celei mai asociate cu riscurile cardiometabolice pentru sănătate, oferind instrumente mai precise pentru identificarea riscului de diabet, boli cardiovasculare etc.

analiza grăsimii viscerale, analiza grăsimii segmentare
analiza segmentală lean

ANALIZA SEGMENTALĂ LEAN

Evaluați starea de fragilitate a pacientului și riscul de mobilitate funcțională

Obezitatea însoțită de niveluri scăzute de masă slabă, în special la nivelul picioarelor, poate crește riscul de cădere care poate duce la fragilitate, capacitatea funcțională limitată și/sau calitatea vieții reduse. Măsurile segmentare permit o analiză precisă a distribuției masei corporale slabe pentru a ajuta clinicianul să evalueze riscurile asociate cu masa slabă redusă.

Secțiunea Segmental Lean Analysis (SLA) poate evalua rapid starea de fragilitate a pacientului și riscul de mobilitate funcțională. Prin segmentarea corpului, zonele cu masă slabă scăzută pot fi identificate și vizate pentru îmbunătățire, contribuind la reducerea riscului de cădere și/sau răni. Bara de sus a SLA oferă o măsură obiectivă a masei corporale slabe, în timp ce bara de jos încorporează o analiză aprofundată în:

  1. Capacitatea unui anumit segment de a susține greutatea corporală totală a pacientului
  2. Identificați dezvoltarea slabă insuficientă în anumite segmente ale corpului.

Identificarea zonelor cu masă slabă scăzută poate ajuta la adaptarea unor programe mai specifice pentru a îmbunătăți rezultatele pacientului, cum ar fi starea funcțională și calitatea vieții, atât înainte, cât și după operația bariatrică. Prin corectarea zonelor de slăbiciune, acest lucru nu numai că va ajuta la sănătatea pacientului, ci va îmbunătăți și stilul de viață.

ANALIZA SEGMENTALĂ A APEI ECW/TBW

Detectează dezechilibrele de lichide rezultate din inflamația sistemică

Obezitatea este adesea însoțită de modificări hormonale și alte modificări fiziologice care au ca rezultat inflamație sau retenție de lichide (edem). Cu toate acestea, markerii actuali de diagnosticare ai echilibrului fluidelor sunt impreciși și consumă mult timp. InBody oferă măsuri obiective pentru monitorizarea echilibrului fluidelor întregului corp și segmentelor.

InBody distinge în mod eficient apa din compartimentele intracelulare (ICW; în țesuturi) și extracelulare (ECW; în sânge și fluide interstițiale) care alcătuiesc apa corporală totală (TBW). Indicele de edeme , bazat pe raportul dintre ECW și TBW (ECW/TBW), poate fi utilizat pentru a detecta dezechilibrele fluide rezultate din inflamația sistemică care este în mod obișnuit asociată cu obezitatea.

InBody oferă măsuri obiective pentru monitorizarea echilibrului fluidelor întregului corp și segmentelor. În plus, acest marker poate ajuta la identificarea inflamației susținute legate de probleme de circulație sau de complicații post-chirurgicale. Evaluând ECW/TBW, medicii au capacitatea de a identifica modificări ale greutății rezultate din modificările compoziției corporale și/sau dezechilibrul fluidelor; această capacitate de a urmări schimbările cu precizie permite rezultate îmbunătățite de sănătate pentru fiecare pacient în parte.

extracellular water total body water
istoricul compoziției corporale

ISTORIC COMPOZIȚIA CORPORULUI

Urmăriți modificările echilibrului muscular, grăsimilor și fluidelor pentru un tratament țintit

Greutatea și IMC nu sunt măsuri adecvate pentru a urmări îmbunătățirea sănătății prin intervenții. Mai degrabă decât simpla pierdere în greutate, urmăriți modificările compoziției corporale pentru o analiză mai cuprinzătoare a îmbunătățirii sănătății.

Pierderea în greutate sau modificările IMC nu surprind compoziția greutății pierdute. Cu o simplă scădere în greutate, pacienții au tendința de a pierde mușchi sau exces de apă împreună cu masa de grăsime. Pentru a asigura o pierdere adecvată în greutate și îmbunătățiri ale sănătății pe termen lung, urmărirea modificărilor în mușchi, procentul de grăsime corporală și echilibrul fluidelor cheie pentru ajustarea/dezvoltarea tratamentelor personalizate. Modificările echilibrului mușchi-grăsimi, precum și distribuția masei slabe și grase pot fi, de asemenea, urmărite de la test la test în secțiunea Istoricul compoziției corporale pentru a confirma progresul pacientului cu exerciții, dietă sau terapii medicamentoase, precum și intervenții chirurgicale. Cu o evaluare cuprinzătoare a compoziției corporale, specialiștii bariatrici vor putea să educe și să stabilească planuri de tratament cu fiecare pacient pentru a produce o mai bună motivație și succes.

De ce au încredere chirurgii bariatrici în InBody?

Toate analizoarele profesionale de compoziție corporală InBody se bazează pe patru piloni ai tehnologiei pentru a oferi rezultate rapide, precise și precise. Acești piloni vă permit să aveți încredere că rezultatele reflectă adevărata sănătate a pacienților dvs. din interior spre exterior.

MĂSURARE SEGMENTALĂ DIRECTĂ (DSM)
Măsurarea directă a segmentelor (DSM) măsoară apa, masa musculară și masa de grăsime în cele cinci segmente ale corpului: brațul drept, brațul stâng, piciorul stâng, piciorul drept și trunchi. Măsurând fiecare segment al corpului separat, InBody oferă o analiză în profunzime a echilibrului muscular-grăsime și lichidelor pacientului în fiecare segment în mod independent. Identificarea distribuției musculare și a grăsimii pacientului permite o mai bună evaluare a riscurilor asociate pentru sănătate, iar ECW/TBW segmentar poate fi utilizat pentru a identifica inflamația sistemică sau localizată rezultată din obezitate și din condițiile de sănătate subiacente sau intervenția chirurgicală. Cu o analiză cuprinzătoare a fiecărei părți a corpului, medicii bariatrici vor fi mai bine echipați pentru a aborda preocupările unice ale fiecărui pacient și pentru a crea planuri de sănătate vizate pentru a spori succesul pacientului.

FRECVENȚE MULTIPLE
Dispozitivele InBody utilizează mai multe frecvențe pentru a măsura apa din corp cu mai multă acuratețe decât metodele utilizate în mod obișnuit, cum ar fi modificările de greutate sau scorurile edemului cu pitting. Aceste frecvențe înalte și joase măsoară atât apa intracelulară, cât și extracelulară, producând măsuri precise ale compartimentelor de apă din corp. Cu măsuri precise de lichide, InBody poate fi utilizat pentru a identifica dezechilibrele de lichide sau retenția de apă care rezultă din inflamație sau probleme de circulație, precum și pentru a monitoriza modificările echilibrului de lichide rezultate în urma intervențiilor chirurgicale sau de tratament.

ELECTROZI TACTILI IN 8 PUNCTE
Dispozitivele InBody folosesc un sistem de electrozi tactili în 8 puncte pentru a se asigura că măsurătorile încep întotdeauna în același loc, test după test. Această tehnologie creează rezultate precise și reproductibile, asigurând că rezultatele obținute sunt un rezultat direct al recomandărilor și intervențiilor clinice, mai degrabă decât o eroare.

FĂRĂ ESTIMĂRI EMPIRICE
Dispozitivele InBody nu se bazează pe estimări empirice bazate pe vârstă, sex sau etnie pentru a prezice rezultate. Cu nivelul ridicat de acuratețe și precizie atins cu progresele tehnologice menționate mai sus, InBody elimină ipotezele asociate populației atunci când se determină compoziția corporală pentru a se asigura că rezultatele se bazează exclusiv pe individ și pe sensibilitatea crescândă la modificările compoziției corporale.

Începe astăzi

Un specialist InBody vă va ajuta cu orice întrebări ați putea avea.

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close